دستور کار مشترک ،مدیریت اختلافات و تغییر رویکرد ها نسبت به چند جانبه گرایی
ترجمه حامدکاظمی
مقدمه کتاب به بحث در باره ی تجزیه و تحلیل سازمان همکاری شانگهای وشناخت دیدگاهای دولت های عضو،به منظور بررسی منافع آنها،به عنوام مکانیسمی برای مد نظر قراردادن امنیت و یک چارچوبی برای همکاری پرداخته است.بر اساس تحلیل های دولت های عضو که در فصل 3ارئه شد.این فصل به دنبال شناخت رویکردهای مختلف دولتهای عضو sco در باره ی امنیت است.رهبران جمهورهای اسیای مرکزی بیشتر خودرا در مقابل چالشهای درونی می بینند.در سطی پایین تر نیز رهبران روسیه وچین نیز مناطق مختلف خاص وبازیگران غیر دولتی را به عنوان تهدید کننده ثبات رژیم هایشان می بینند.
در این حالت رهبران عضوsco عمدتا به امنیت به عنوان یک چالش داخلی می نگرند که به صورت پیچیده ای با امنیت رژیم هایشان گره خورده است.بنابراین با توجه به رویکردهای رهبران دولت های عضوsco به عنوان یک ابزاری برای افزایش امنیت داخلی اعضا، به جای یک چارچوب برای مقابله کردنبا چالشهای خارجی وخنثی کردن اقدامات آمریکا مشخص میشود .این فصل به صورت اجمالی توضیح می دهد که sco بیشتر شاخه ای دیگر از روابط روسیه وچین است. اگرچه نفوذ نسبی جمهوری های آسیای مرکزی به وسیله ی عوامل ساختاری در برابر روسیه و چین محدود شده است.اما رهبران آنها بخشی از فعال در سازمان هستند،به دلیل اینکه آنها در نظر دارند که سازمان بخشی از منافع کلیدی آنها را تامین می کند.
این فصل همچنین تاثیر رویکرد های دولتهای عضو را برSCO وتاثیررویکردهای رهبران دولتهای عضو بر چند جابه گرایی منطقه ای را مورد بررسی قرار می دهد. و و آنهااستدلال میکردند که گرچه بخشی ازدیدگاهای نخبگان دولتهای عضو بر دوجانبه گرایی متمرکز شده است.اماSCO و چند جانبه گرایی به صورت فزاینده به عنوان یک عنصر مهم درسیاست خارجی خود پدیدار شدند.