عسل ماده غذایی با ارزش است که به سبب داشتن خواص درمانی ،از دیرباز مورد توجه بشر بوده است.
عسل حاوی انواع ویتامین ها همچون ویتامین AوC, K, B2, B4 ,B6،پروتئین،املاح و آنزیم هاست .
این ماده غذایی در درمان بسیاری از امراض مانند ناراحتی های پوستی از قبیل زخمها و سوختگی ها و بیماری های دستگاه تنفسی و عفونت های ناحیه حلق مفید است.
عسل را در ظروف شیشه ای و پلاستیکی نگهدارید،نگهداری عسل در ظروف فلزی سبب عوض شدن طعم و مزه عسل در مدت زمان کوتاهی می شود.
در قدیم به نوزادان و بیماران دارای درد شکم و دستگاه گوارش عسل میخوراندند.
نوشیدنی مخلوط خرما ،شیر،عسل و گرده مغز گردو از خوراکیهای اعیان در طالقان قدیم بود.
یکی از بهترین با شکوه ترین کار بردهای عسل زمان ورود عروس به خانه شوهر بود که عروس در آستانه در ورودی منزل داماد با انگشتانی آغشته به عسل به استقبال مادر شوهر می رفت.